Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Baan vinden met Linkedin

Belangrijk bij het vinden van een baan via Linkedin is, dat het vaak valt en staat met een goed profiel. Begin eerst met het zo compleet maken van je Linkedin profiel en het mooie is, Linkedin helpt je hierbij. Zorg ervoor dat je inhoudelijk voldoende over jezelf vertelt en zorg ervoor dat je niet te bescheiden bent.
 
Het grote voordeel van Linkedin is, dat het heel eenvoudig jouw netwerk in kaart brengt. Je hebt gelijk de beschikking over actuele contactgegevens van mensen. Maar hoe kun je Linkedin nu gebruiken om dichter bij een nieuwe baan te komen?
 
Wij hebben de volgende tips:
 
1)      Meld je aan bij groepen die aansluiten bij jouw vakgebied of interesse. In deze groepen kun je jezelf profileren en wordt ook veel kennis gedeeld. Soms worden er in deze groepen ook vacatures gedeeld en dit laatste is natuurlijk weer interessant. Op het moment dat jij je profileert in een groep, kan dit ook een leuk contact opleveren.
2)      Via Linkedin kun je ook vacatures zoeken en het mooie is dat er gelijk in kaart wordt gebracht wie van jouw connecties een mogelijke verband heeft met dit bedrijf of vacature. Ook kun je heel geavanceerd vacatures zoeken in Linkedin.
3)      Wil je graag bij een bepaald bedrijf werken, dan kan Linkedin je helpen te achterhalen wie uit jouw netwerk hier mogelijk contacten heeft. Altijd handig bij een open sollicitatie.
4)      Op het moment dat iemand van baan veranderd, zie je dit in Linkedin. Als iemand een nieuwe baan heeft, dan komt er ook weer een baan vrij en is deze misschien iets voor jou?
5)      Volg personen die veel bezig zijn met vacatures/arbeidsmarkt. Denk hierbij aan recruiters, werving en selectiebureaus, loopbaancoaches etc.
 
Linkedin is een ideaal middel om je te ondersteunen bij netwerken en vergeet hierbij niet dat 70% van alle banen via het netwerk gaan.
Share
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere