Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Wat is Twitter?

Met Twitter delen mensen hun leven met anderen door berichten van 140 tekens op internet te zetten. Dit zijn korte berichtjes met tekst, links naar artikelen, foto’s en video’s. Je kunt behalve berichten plaatsen, ook automatisch de berichten van anderen volgen. Deze verschijnen dan in jouw scherm.
 
Start
Je maakt gratis een profiel aan op www.twitter.com. Ga op zoek naar bekenden, interessante websites en interessante mensen. Volg deze mensen, wil je ze niet meer volgen, dan kan je dit weer stoppen door op de knop “unfollow” te drukken.
 
Apestaartje en hekje?
@ en # zijn twee symbolen die veel gebruikt worden. Als je een bericht schrijft over een andere Twitteraar, dan refereer je aan hem door een @ voor zijn naam te schrijven. Hierdoor wordt die naam automatisch een link naar de Twitterpagina van die persoon. Als je een bericht specifiek aan een Twitteraar wil sturen, dan start je het bericht met een @ en de naam. Bedenk wel dat iedereen dit bericht kan lezen!
 
Je kunt ook een bericht sturen dat alleen door de geadresseerde gelezen kan worden, “een direct message”. Je begint dan het bericht met een D, spatie en dan de naam.
 

Een woord met een hekje ervoor is een “hashtag”, het onderwerp van de tweet. Dit maakt het makkeljker om de zoekfunctie van Twitter te gebruiken.
 
Tenslotte kan een bericht met RT beginnen en dit staat voor “re-tweet”. Het is heel gebruikelijk om een interessant bericht van een ander te re-tweeten. Hierdoor wordt belangrijke informatie razendsnel bekend bij een grote groep twitteraard.
 
Twitteren
Twitter wordt gebruikt vanaf je computer, ipad of iphone. Kijk wat jij het gemakkelijkst vindt. Via de computer heb je de mogelijkheid om personen in groepen te delen (TweetDeck) zodat je een selectie in je nieuws kunt maken. Daarnaast zijn er nog meer handigheidjes zoals een Twitterboek, Search twitter of Twitterfall.
 
Waarom twitteren?
Twitteren moet je vooral doen als het leuk vindt om dingen te delen en te horen wat anderen doen. Andere voordelen zijn:
 
-          Vrij eenvoudig in contact komen met andere mensen
-          Snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws
-          Vergroten van je netwerk
-          Er worden banen gedeeld via Twitter
Share
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere